Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език

Блог статии

Вижте всички статии

Съвети за закупуване на висококачествени пижами за деца

Съвети за закупуване на висококачествени пижами за деца

Въпреки че разнообразието от детски дрехи днес е много голямо, вероятно точно затова  изборът на подходящата за детето ни може да бъде не особено лесен. Но при всички случаи се стремим да осигурим най-доброто, за да сме спокойни за комфорта на малчугана. С особена сила това се отнася при избор на дрехи за сън.

 

Фактът, че една трета от живота ни преминава в сън, прави значението на нощното ни облекло много важно. Изборът на пижами за деца е богат, но ако се залисаме в разнообразни модели и разцветки, трудно можем да отсеем качествените от некачествените продукти.

 

Ясно е, че сезонът е един от най-важните критерии дали пижамата ще бъде с къси, или дълги ръкави, но в морето от дизайни, кройки, платове и разцветки никак не е лесно да попаднем на точната пижама за нашето дете.

 

 

Осигурете добър плат

 

Пижамите за деца, подобно на другите дрехи, също са от различни материи и не може да се каже, че има универсални за всички сезони. Важното е материята да е качествена, без значение дали става дума за лятна, или зимна пижама.

 

Качественият плат не означава само здравина. Има изкуствени материи, които са здрави, но в същото време не осигуряват комфорт на спящото дете, а могат дори да предизвикат претопляне или кожни раздразнения.

 

Най-подходящ плат е памучният, защото не спарва и абсорбира влагата при потенето на сън. Пижамите от памук са меки и с приятен допир до детската кожа, не причиняват алергии и са много трайни. Чудесни детски пижамки можете да откриете от бархет, трико и др., които в състава си могат да съдържат изцяло или частично памук.

 

 

Друга естествена материя, която често се предпочита от производителите, е вълната, която трябва да бъде висококачествена и да е мека на допир.

 

Важно е платът да не е изкуствен, а дишащ, мек и хипоалергенен. Дали пижамата е от естествена материя може да разпознаете и по цветовете. Ако са прекалено ярки, сигурно става въпрос за изкуствени синтетични тъкани. Естествените платове имат по-неутрални и пастелни нюанси на десените.

 

Ако изберете детски пижами от естествени материи, те ще бъдат много по-грижовни към кожата на детето и ще сте сигурни за спокойния му и здравословен сън.

 

 

Размер нагоре от текущия им размер

Колкото и качествена, модерна и с красив дизайн да бъде избраната от вас детска  пижама, ако тя е твърде тясна или обратно - много широка за детето, вашата цел за комфортен детски сън няма да бъде постигната.

 

Размерът е от голямо значение и при правилно планиране ще можете да разчитате на сполучливо избрана пижама. Ако детето ви е бебе до 12 месеца, възрастта, указана от производителя, може ви служи като ориентир. За по-големи деца обаче е за предпочитане да се съобразявате повече с ръста, а не толкова с индикатора за години.

 

 

Стане ли въпрос за детски пижами, винаги е по-добре да бъдат с по-големи размери. Така няма да бъдат ограничавани позите за сън на детето, а ще се удължи и времето на ползване. Но все пак не трябва да бъдат и прекалено големи, за да не се омотае детето в дрехата и да си навреди по някакъв начин.

 

Имайте предвид също и това, че бебета до 9 месеца не притежават умения да регулират своята телесна температура, а това значи, че нямат волево обръщане. За да бъдете сигурни какъв размер ви трябва, проучете таблицата с размери, предложена от съответния производител. Но правилото е, че пижамите се избират винаги с по-голям размер.

 

 

Пижами с добра препродажна стойност

Един от проблемите на много родители, свързани със закупуването на бебешки и детски дрешки, е че някои от тях остават неизползвани или са обличани на детето само няколко пъти. Децата растат много бързо и в един момент родителят осъзнава, че детският гардероб му излиза прескъпо.

 

Това е и причината много родители да се ориентират към практиката за препродажба на умалелите дрешки на детето онлайн чрез различни платформи. В същото време могат да открият дълго търсената дреха, в случая пижама, на много изгодна цена. В някои платформи или групи родителите дори подаряват ненужни детски дрехи и това е възможност за други да получат необходимото.

 

 

Да се снабдите с детска пижама с добра препродажна стойност означава не само да спестите пари, но и да използвате продукт на реномиран производител от добра и издръжлива материя. Не на последно място е и фактът, че ще дадете шанс на дрехата да влезе в употреба още веднъж, когато вече детето ви не се нуждае от нея.

 

 

Пазарувайте детски празнични пижами втора употреба

Както всяка една от останалите дрехи, и детските пижами могат да се избират тематично. Макар че основното им предназначение е да служат като нощно облекло, понякога и на децата като на нас, възрастните, им харесва да постоят по-дълго с удобната пижама, преди да си легнат или като станат сутрин. Това важи особено за празничните дни и вечери и най-вече за Коледа.

 

Колкото и малко да е детето ви, сигурно ще искате да почувства уюта на семейния  празник Коледа и ще го направите освен с всичко друго, и с красива коледна пижама. Производителите на детски дрехи предлагат невероятно интересни дизайни на пижами за деца с типично коледни декорации и десени и изборът ви наистина може да бъде много голям.

 

От друга страна, коледната пижама ще бъде облечена от детето ви за съвсем кратко време във връзка с празника. Разбира се, може да я носи и дълго време след това, но така ще се изгуби постигнатия празничен дух и ефектът на приобщаването, към който сте се стремили.

 

 

В случая може и да се разколебаете и да решите изобщо да не харчите излишни средства за пижама, която ще се носи за кратко и до Коледа на следващата година вече няма да става на детето ви.

 

Добра идея е да се поинтересувате какви варианти имате за закупите пижама втора ръка. Ще се изненадате приятно в колко магазини секънд хенд се предлагат празнични пижами за деца на всякаква възраст.

 

Моделите не само могат да са качествени и с модерни кройки, но и маркови, от колекции, каквито в момента не могат да се открият в останалите магазини за детско облекло.

 

От пазаруването на детска празнична пижама втора употреба всъщност ще имате две ползи – повече радост за детето на празника и спестяване на средства, с които може да му купите коледен подарък.

 

 

Ако детето ви е достатъчно голямо и вече има предпочитания към облеклото си, може заедно да изберете харесван от него модел на пижама, освен ако не му подготвяте изненада за някой празник.

 

Децата обикновено избират пижами с любими детски анимационни герои, харесват определени цветове и десени. Вашата задача ще бъде да проследите за добрата материя и правилния размер.

 

Когато пижамата е харесвана от детето, то нетърпеливо ще очаква времето, когато ще я облече и ще се сгуши под завивките. Дори и бебетата при вида на избраната дрешка в приятни цветове и десени ще искат да я докоснат, а облечени в нея, ще знаят, че е време за сън.

 

Това, че закупената от вас детска пижама обикновено няма да може да се използва за още един сезон, защото децата растат бързо, има и положителни страни.

 

Ще можете да изберете нова или секънд хенд пижама с друг дизайн, който да изненада приятно детето и да му осигури спокоен и дълбок сън. Зимна или лятна, избраната внимателно пижама ще бъде поредната отговорна и много важна грижа за вашето дете.

 

 

 

Често задавани въпроси

 

Какво трябва да имаме предвид при избора на пижама?

Основното, за което трябва да внимавате, е качеството на материята. Най-добрият избор са естествените такива, като сред тях предпочитан от производителите е памукът. Той е дишащ и не може да предизвика алергии, мек е и е нежен към кожата на децата. Може да се открият също и пижами от обработена вълна, по-рядко от лен и бамбук, които също са подходящ избор.

 

Зависи ли изборът на пижама от сезона?

Подобно на останалите дрехи, и пижамите се избират съобразно сезона. За зимата и по-хладните преходни сезони са подходящи пижами от по-плътни материи.

 

Каква детска пижама да изберем – от една или две части?

Изборът зависи от възрастта на детето. За по-големите деца може да бъде от две части – горна с къси или дълги ръкави, и долна – с къси или дълги крачоли. Бебешките пижами обикновено са с дълъг ръкав и дълги крачоли дори за лятото, като за по-топло време, се избират по-тънки материи.

 

Безопасни ли са детските пижами втора употреба?

Марковите пижами за деца втора употреба са качествени и безопасни относно платове и използвани бои. Трябва да се следи дали търговецът е коректен и предлага дрехи с ясен произход.

 

Как да изберем точния размер на детска пижама?

Въпреки че децата растат бързо, не е удачно да се избират много големи пижами. Освен че няма да се чувстват удобно с тях, ако са за малки бебета, може и да се омотаят в тях. Препоръчителен е максимум един размер по-големи, дори и в момента да ви харесва по-малкият размер на някой друг модел.

 

От колко пижами има нужда детето?

Броят на пижамите зависи от решението на родителя. Препоръчва се на детето да се осигурят по 2 броя летни и зимни пижами, а ако посещава детска градина, още една за следобедния сън.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари